Thursday, September 22, 2011

Salam Syawal..

Salam Syawal sahabat2 y dirahmati Allah s.w.t.

Wah..wah..wah..lama sudah tidak mengupdate blog ini..hendak masuk pom susah..dipenuhi sarang laba-laba..biasa lakan lama tidak buka..hehe..Masih belum terlambat tuk sy mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR BATIN tuk sahabat2 sekalian...

Ramadhan telah pom pergi meninggalkan kita..tetapi kita jaganlah meninggalkan segala amalan dibulan ramadhan apabila berakhirnya ramadhan...teruskanlah ibadat kita..istiqamah yer..hehe..

Apa macam raya tahun nei kawan2..??? mesti best kan disamping keluarga y tersayang..huhu..makanan y enak2..kuih muih..ketupak.dan bnyak lagi lah...Jagan lupa bermaaf maafan.ziarah menziarahi keluarga..moga kita senentiasa dalam limpahan rahmat Allah s.w.t.

mmm...Syawal pom dah semakin melabuhkan tirainya..hehe...sahabat2 y masih belum puasa 6 cepat2 lah yer berpuasa kerana sangat besar ganjarannya...

Acu kita renung hadis nabi ini...

Rasulullah SAW bersabda (yang bermaksud) : Barang siapa yang berpuasa di bulan Ramadhan dan meneruskannya dengan enam hari di bulan Syawal, maka (pahalanya) seolah-olah berpuasa selama setahun. (Hadis riwayat Muslim).


Haaaaaaa..sahabat2 faham kan...jadi masih belum terlambat tuk puasa 6..esk boleh mula..

Selamat Hari Raya semua...Senyum selalu...^_^

                                                       
                                            Tapai terbek punya                


                                             Biskut raya..sdap sngat              

                             
                                           Lemang pom ade..                                        


No comments:

Post a Comment